dimarts, 24 de novembre del 2015

CALA VELLA (LLUCMAJOR)

Una caminada ideal per un dia lluminós de primavera, per si un vol banyar-se a la cala. A l'estiu hi fa massa calor perquè no hi ha gaire ombres.


A Cala Vella s'hi pot anar des de dues urbanitzacions diferents, les dues a la costa de Llucmajor: des de Maioris Décima o des de Bella Vista. Aquesta darrera és la que elegirem nosaltres. Veurem una part molt interessant de la costa de Mallorca que encara resta sense urbanitzar.



Deixam els cotxes al final de la urbanització Bella Vista, devora la de Cala Blava. Entram a la garriga per la part esquerra de la carretera militar de Cap Rocat. Seguim un caminet en direcció sud fins que arribam als penya-segats. La vista és espectacular.



I disfrutarem d'ella tot el camí, fins arribar a l' urbanització Maioris Décima, a 4 km.
Anam per un caminoi paralel a la costa, sobre uns precipicis d'uns 100 metres d'alçada, part damunt la mar. És interessant acostar-se als penya-segats i guaitar, de tant en tant, sobre la immensitat blava.





A uns 2 km de la partida, hi ha una baixada molt pronunciada cap a la mar, a l'alçada de Cala Velló. És un antic camí que comença amb una escala de marès. Però no baixam per aquí, si no que hi pujarem en tornar.





En haver fet uns 3 km des de la partida, veim abaix el nostre destí: Cala Vella. Impressionant, des de dalt. Per aquí no s'hi pot anar. Després hi anirem per sa part de baix.


Un poc abans d'arribar a la urbanització Maioris Décima baixam pel Davallador de sa Cisterna fins arribar a la mar. un bon punt per berenar i descansar.


Quan som abaix, podem anar cap a l'esquerra i arribar a la urbanització Maioris Décima. Però anam cap la dreta, prop de la vorera de la mar, per damunt les roques i bordejant canteres de marès de les que, fa temps, s'extreia material de construcció. D'aquesta manera arribam a Cala Vella, una platjeta enfora de remeis, a la que només s'hi pot accedir amb barca o caminant, com nosaltres.



Bany a les aigues transparents. Sol i llum a balquena. Unes ombretes devora ses roques per dinar. Una  becadeta... i per amunt.
El caminoi ens durà fins part damunt de Cala Velló. No hi baixarem.
Des de l'indret d'aquesta caleta el camí s'enfila per una escala antiga amb els escalons picats dins el marès del mateix coster.



 I ens duu per amunt, per amunt fins a dalt, on trobam el caminet que ja hem fet abans. El seguirem fins arribar al cotxe.

El temps de caminar és d' unes tres hores (sense aturades). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada