dimarts, 30 de maig del 2017

LlUBÍ. CAMÍ DEL MOLÍ D'EN BLANC

Els camins i caminois de la comarca d'Es Pla de Mallorca tenen tots un encant. Recorren conreus i garrigues, pinars i alzinars, llogarets i barriades, talaiots i cases de possessió...
Avui anirem a descobrir paisatges pel camí del Molí d'En Blanc.



Molí d'En Blanc

El recorregut és gairebé pla. Comença i acaba dins el poble de Llubí.




Punt de partida: Plaça de l'Església
Distància: 8,5 km
Dificulat: Fàcil


Itinerari



Aparcarem dins el poble, pels voltants de l'església parroquial de Sant Feliu.


Esglèsia parroquial de Sant Feliu

 Passarem per la Plaça de la Carrertera.  Pujarem pel carrer de la Fàbrica. A dalt de tot trobarem un carreró amb uns interessants molins i les seves antigues vivendes. 


Carreró

Voltarem cap a la dreta pel Carrer de Sineu. Baixarem fins a la rotonda de la carretera que va a Inca. Travessarem la carretera amb coneixement i anirem cap a la dreta uns 200 m. fins a trobar el camí del Molí d'En Blanc.

Veurem a dreta i esquerra restes de talaiots.


Talaiot des Racons

Aviat serem al molí que dóna nom al camí que trepitjam.



Detall de la construcció.

Uns 500 m. després girarem a l'esquerra, tocant la carretera que ens duria a Sineu. Seguirem uns 800 m. i estarem atents a un desviament molt pronunciat a la dreta. L'hem d'agafar i deixar el camí més principal. Caminarem fins a l'entrada d'unes cases amb un bon pati tancat i aquí mateix el camí volta cap a l'esquerra i s'enfila un poc per amunt fins que entra dins sa garriga.


Al darrera tenim la Serra de Tramuntana

I seguirem per aquest camí de carro, antic i estret, per dins sa garriga. Trobarem un camí més transitat. Prendrem cap a l'esquerra fins que trobarem un altre camí asfaltat. Aquí hi ha les Coves de

s'Aigo. Tot un antiquíssim sistema de recollida d'aigua molt interessant i també veurem restes d'establiments humans des de la prehistòria.

Coves de s'Aigo

Ara ja anirem en direcció al poble.



Les ombres s'agraeixen, si fa calor

Passarem per aquesta caseta.





Significativa casa de foravila

El nostre recorregut és pel camí principal, passant per boscos i qualque conreu. Arribarem a una bifurcació i girarem cap a l'esquerra, en direcció al nucli urbà.


Després de passar un pont que salva la via de circumval·lació, entrarem a Llubí pel carrer de s’Arraval, Es tracta d'una preciosa entrada al poble.


Carrer Arraval, amb les cases de pedra.

Continuarem pel carrer Santa Margarida i arribarem finalment a la plaça de la Carretera, per donar el recorregut per finalitzat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada