dimecres, 6 de gener del 2021

POLLENÇA - LASSARELL

Avui farem una llarga caminada per la Vall de Colonya, dins el terme de Pollença. 

Disfrutarem  d'una agradable excursió fins a les cases de Lassarell, la font del mateix nom i el destacable sistema hídric que s'hi desenvolupa.

Veure enllaç:
Lassarell



Punt de partida: Esglèsia del Roser, Pollença
Distància: 14 km
Dificultat: Fàcil, pero amb algunes rampes considerables.



Powered by Wikiloc





Començarem a caminar just devora l'església del Roser, que té una cisterna al pati. Seguirem pel Camí de Can Bosc, un camí asfaltat pel que passa poc trànsit de cotxes. 

Hem de seguir aquest camí poc més de 2 km. A l'esquerra ens acompanyarà el Puig de Maria, que aviat sobrepassarem.




Travessarem el torrent de Sitges, voltarem cap a la dreta i ens dirgirem cap a la serralada que té unes alçades que varien entre els 300 i els 700m, tals com: Penya del Rafalet, Penya Mascorda i Cuculla de Fatàritx, entre d'altres.

 



En topar-nos amb un desviament assenyalat com Camí de Can Conquestí, també acaba el Camí de Can Bosc i comença el Camí de Lassarell.




Passarem per un oliverar molt ben cuidat.




Ben aviat començaran les costes, encara per camí asfaltat.

Entrarem dins l'alzinar. 

De tant en tant començarem a sentir i a veure aigua que corre. També travessarem petits torrents on es pot observar la força que duu a vegades l'aigua.  







En haver passat els 5 km de camí ascendent, trobarem un desviament a Es Rafals, cap a la dreta. Però nosaltres seguirem cap a l'esquerra, cercant el nostre destí.




Passarem dues barreres, que deixarem tal com les haurem trobat. 





El camí, ara, alternarà entre un antic encimentat, per tal d'evitar l'erosió de l'aigua, i trams de camí de grava o terra.

Les costes segueixen ben presents. però val la pena l'esforç. Les vistes comencen a ser importants. Cap al davant la gran Cuculla de Fartàritx. Cap endarrere la badia de Pollença, Cala Sant Vicenç i la Serra del Cavall Bernat.





I d'aquesta manera tan entretinguda, amb rampes i vistes, ens plantarem a les cases de  Lassarell, just devora el torrent que, avui, sonava ben alegre. Duia un bon cabal d'aigua, com quasi bé tot l'any.




Passades les cases, trobarem més barreres que hem de tancar i ens dirigirem al safareig. Un lloc encisador, la veritat.









Un poc més amunt hi ha la font de mina i canals de conducció d'aigua. 
Tot l'entorn mostra la cura dels propietaris quant a manteniment i funcionalitat real, encara, a dia d'avui.







Després de gaudir una bona estona del lloc, tornarem cap a les cases. La seva part del darrere és tant o més interessant que la part del davant.





La tornada al poble la farem pel mateix lloc per on hem vengut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada