diumenge, 20 de desembre del 2015

ES CLAPER DES GEGANT

A Capdepera tenen molts itineraris assequibles que estan senyalitzats. Recorren tot el litoral i a vegades s'endinsen dis sa garriga, s'enfilen per les serres o bordegen les penyes de la contrada.

Un dells és aquest. Comença dins el poble i acaba en aquest poblat talaiòtic:



La caminada té el començament al Carrer Clapers, a prop de la Plaça de l'Orient on, per cert, s'hi pot prendre un cafè o un gelat ben bo. I fins i tot dinar molt bé a les terrases dels locals.



Ens enfilam per amunt, seguint unes senyes de fusta que l' Ajuntament ha col.locat. Si ens hi fixam, a l'esquerra, trobarem un caminoiet que es desvia fins a un mirador natural sobre el poble. Duim una mitja hora caminant.



També podem veure Cala Rajada i el far de Capdepera que en Joan Manel Serrat immortalitza a una cançó.




Tornam enrera cap al camí principal fins que arribam a una gran plataforma rodona utilitzada per sistemes de comunicació. Des de baix sembla un esclatassang gros. S'hi pot pujar fins al geodèsic, des d'on n'obtenim  aquesta imatge.




A l'esquerra veim un pal de senyalització que ens indica per on hem de seguir. Ens endisam per un caminoi per dins la garriga. És temps d'arboceres, encara. Mmmmm!



Ara ja no hem de deixar el camí. A poc a poc torna més ample. Anam baixant tot el temps fins  que arribam a Sa Font de sa Cala. Hem caminat unes dues hores, fins aquí.




Seguim per l'Avinguda Canyamel fins trobar l'hotel Carolina.
Prenem cap a la dreta per un camí asfaltat que duu a la depuradora.

Al començar aquest camí asfaltat veim un panell informatiu del Claper des Gegant. Hem de seguir els indicadors.
Caminam uns 2 km per dins una garriga amb moltes  carritxeres. Hem de bordejar el golf de Canyamel i ens trobarem amb les impressionant construccions derruïdes. Aquestes restes talaiòtiques són de fa uns 3.000 anys. Es tracta d'un extens poblat on s'endevina una estructura molt completa d'habitatges i llocs de cult. Està construït sobre una petita talaia des d'on es domina gran part de la vall, avui ocupada pel golf.

La caminada és d'uns 10 km.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada