dijous, 24 de desembre del 2015

VALL DE SA NOU I FONT DE NA MEMÒRIA

La Vall de Sa Nou està entre Manacor i Petra. No pareix vera que aquí enmig hi hagi aquesta gran vall, formant una depressió bastant fonda dins un barranc sorprenent. És un punt de trobada de diversos torrents que s'ajunten formant el torrent de Na Borges. Antigament, aquesta vall, era conrada i produïa, sobretot, fruita, molt preuada a tota Mallorca.



Caminarem uns 8 km. més o menys. Uns 4 d'anada i altres 4 de tornada.



Una de les maneres d'arribar-hi és agafar una camada a la dreta des de la carretera Manacor-Petra, un poc abans de la rodona del cementeri de Petra. Un punt de referència pot ser un magatzem o nau agrícola, que se veu des de la carretera. És un camí estret i asfaltat.

Prop de 3 km endins i, baixant una pronunciada costa, trobarem  una caseta reformada, a la dreta. Hi ha lloc per aparcar el cotxe.

Sembla un balcó per allargar la vista cap a la vall. Guaitau-hi.





Ens posam a caminar. Ben aviat passarem per unes cases senyorials, Son Roca Vella, estratègicament situades.




Les terres que l'envolten estan molt ben conrades i cuidades.


 Noguers ben cultivats
En arribar a la part baixa, a l'esquerra hi ha un camí sense asfaltar. L'hem d'agafar.  Si miram cap enderrera veurem les cases sobre el turó.


Son Roca Vella


Deixam l'asfalt i el caminet ens duu cap al nord-est.Va paral.lel al torrent.


Canyes a la vorera del torrent
És un antic camí on encara s'hi pot veure algun tram empedrat. A redols s'estreny i torna un caminoi ple de mates i ullastres que han anat creixent per les voreres.




En haver fet un km i mig el camí fa un canvi. Arribam a una part poblada de cítrics, principalment tarongers. De tota classe. Però molt abandonats.





Però els tarongers es resisteixen a desaparèixer del tot i ens mostren els seus deliciosos fruits.




Aviat veurem unes primeres cases, algunes abandonades. Es pot endevinar com la vall era molt productiva.

El camí segueix una canal de regadiu que prové de la font de Na Memòria, que aviat visitarem.




Seguim endavant. El camí fa un quatre i arriba a un altre camí, més important. És la carretera Ma-3321 que ve també de Manacor. L'hem de prendre cap a l'esquerra i hem de pujar per amunt fins a unes cases que tenen un indicador per anar a sa font. L'indicador està a la vorera del camí. Botam una reixa per un pas fet a propòsit i a uns 100 metres hi arribarem.






I aquest era el nostre destí d'avui. Ara només cal fer el camí a l'inversa.

1 comentari:

  1. Ha estat una fantàstica caminada però sa font roman tancada actualment. Tanmateix val la pena el camí, que no haguès descobert sense aquest blog. Gràcies!!

    ResponElimina