dimecres, 18 de novembre de 2020

SANTA PONSA-CALA FORNELLS

Ruta per la vorera de mar dins una zona turística i plena d'hotels a una banda i la mar, les penyes i les cales  per l'altra. 


A pesar de la massificació turística, és un plaer passejar per aquesta zona, sobretot si es fa a la tardor o a l'hivern. Per tant, intentarem mirar només cap a l'horitzó blau, i ens deleitarem en la natura i la llum que ens envoltarà.No tot seràn urbanitzacions. Passarem per Sa Punta des Gats, un magnífic pinar i garriga, amb unes caletes molt suggestives.Punt de partida: Aparcament devora la Platja de Santa Ponsa.

Distància: 15 km

Dificultat: Moderat


La platja de Santa Ponsa és molt extensa i té una arena molt fina. Començarem aquí i ens dirigirem a la seva dreta.

 

    

Powered by WikilA la Platja de Santa Ponsa, d'arena molt fina, prendrem cap a la dreta, per la part baixa del Puig des Revell, totalment urbanitzat.


Existeix un pas peatonal der davant els hotels. 
Més endavant s'ha habilitat un passeig per damunt les penyes que arriba a un calonet. Es tracta de la desembocadura d'un torrrent. Com totes les cales.

Aquí no podrem seguir vorera mar. Haurem de pujar per amunt per dins la urbanització de Ses Rotes Velles.


No existeixen baixades cap a la mar.

Passarem per Sa Torre des Castellot, camuflada emmig dels nombrosos xalets. 


Més Informació sobre la Torre des Castellot

Just devora la torre hi trobarem una baixada pública a la mar, a una bella caleta anomenada Cala Blanca.
El passeig habilitat continúa per les roques.

Qualque grua apareix en el paisatge.
I ara haurem de tornar a enfilar-nos per entremig de cases d'alt valor adquisitiu, per la urbanització de La Costa de La Calma.

Caminarem, daixo-daixo per amunt, per l'Avinguda del Mar, el Carrer Coma i el Carrer Bellavista per, salvant un desnivell de més de 70 metres, plantar-nos al començament de la garriga de la Punta des Gats. 
Aqueste pedres són el començament de dos camins principals. Anirem per l'esquera i tornarem per la dreta.Aquest pinar, al estar entre dues grans urbanitzacions, està molt transitat. Trobarem multitud de caminois. Tendrem en compte que el sentit ha de ser noroest, més o menys paral.lel a la mar. Però no hi ha por de perdre's.

Existeixen unes quantes opcions per arribar a les penyes. Elegirem sempre les més transitades, que són més segures.

Poc abans d'arribar a la platja de La Romana, passarem per un mirador, molt prop ja de les cases.

Serem a Peguera. Tornarem a trobar un passeig que ens farà passar per les precioses i superturístiques platges de Torà i Palmira.


Però encara anirem a cercar dues caletes més. Al final de la platja de Palmira (o Peguera), ens enfilarem per unes escales ben empinades per tal d'arribar a Cala Fornells.Ens tornamarem a trobar caminant per asfalt per un carrer sense un redolet per construir, a banda i banda. Totes les construccions cerquen vistes a la mar, cosa que nosaltres no podrem tenir (per mor d'elles) fins més d'un quilòmetre més endavant.

Però val la pena arribar al Calonet de Ses Llisses. És una monada. Un racó deliciós.

La baixada  està just a la vorera de l'acera.
I ens quedarà Cala Fornells. Mentre caminam cap allà, s'ens ofereixen unes vistes molt hermoses. Blaus i cels i verds, acompanyen la transparència de les aigües.
I Cala Fornells queda a dues passes. 
Una altra preciosa i arraconada cala, de les moltes que tenim a Mallorca.

Desferem el camí pel mateix lloc per on hem vengut, amb una excepció, per acursar una mica la tornada: en ser a la platja de la Romana, seguirem una pista per dins la garriga, que ens durà més fàcilment a la urbanització de La Costa de la Calma.

També adreçarem per dins Santa Ponsa, en lloc d'anar per la vorera de mar.
Cap comentari:

Publica un comentari