diumenge, 22 de novembre de 2020

VOLTANTS DE CALA BLAVA. PONT DE LES 7 BOQUES

L'excusa d'aquesta ruta és per fer part del recorregut de la via del tren que anava de Palma a Santanyí, al seu pas pel terme de Llucmajor. 

La tornada la farem per la línea de costa. 

Recorrerem calonets, cales, pedreres... tot molt interessant i amb un valor paisagístic molt elevat, encara que urbanitzat en excès.
Punt de partida: Voltants del Club Nàutic de S'Arenal

Distància: 15 km

Dificultat: Moderat 


Powered by Wikiloc

El primer que farem serà anar a cercar el Pont dels Jueus. És un magnífic pont fet per salvar Es Torrent. Forma part de la construcció de la via del tren, utilitzada entre els anys 1916 i 1964. Vegeu el següent enllaç:

Història del Ferrocarril a Mallorca

Des del Club Nàutic, passant per la platja, anirem a cercar el Carrer Torrent. Haurem de pujar fins al final, en forta pendent.


És difícil observar bé aquesta construcció per mor de la vegetació.


Haurem de baixar fins al llit del torrent.Tornarem a pujar.

Començarem a caminar per l'antiga via, direcció sudest. Passarem per zona urbana, on es manté el traçat, pel Passatge Vies del tren.

I pel Carrer Girona arribarem a una rodona. Travessarem la carretera. Just davant, ens tornarem a retrobar les restes de la via. 

De tot d'una sembla un camí. 


Però es veurà perfectament que anam per damunt l'antiga infraestructura viària.


Passarem per la depuradora, a la nostra dreta.


 I arribarem a la impressionant construcció del Pont de les 7 Boques.Baixarem una partida de metres, passant una barrera oberta a l'esquerra nostra.


I aquí podrem admirar els set ullals del pont de més envergadura realitzat a una via fèrria en tot Mallorca.Ara tornarem a caminar per la via, en direcció a la urbanització Les Palmeres.


Es va haver de fer un pas per evitar el desnivell.

Haurem de fer 1 km per la via i deixar-la per girar cap a la dreta, travessant una paret esbaldragada. 

Anirem bordejant la urbanització, fins arribar a la carretera de Cap Blanc. 

Primera casa de la urbanització de Les Palmeres.
Haurem d'anar per la vorereta, amb coneixement, i travessar, per tal d'entrar dins una garriga baixa, per un camí molt trescat, devora una paret seca.La nostra idea és arribar a la mar.

Existeixen moltes opcions, dins aquesta garriga baixa, per anar-hi, però no ens perdrem, perquè la mar estarà sempre a la vista. 
Nosaltres anirem en direcció est. Volem arribar devora l'hotel Cap Rocat, on hi havia les antigues instal.lacions militars.

En trobar desviacions, seguirem direció esquerra.Travessarem la carretera que va al'hotel. Un poc abans d'arribar baixarem cap a les roques. I ja no deixarem la costa.Anirem alternant llocs urbanitzats, cales, caletes, pedreres i deliciosos raconets.

Mollet de Can tem des Cafè

S'Almadrava

Platja Punta de Ses Punxes

Caló de  Ses Lleonardes

Cala Mosques
Arribarem a una zona més abrupta, prop del geodèsic que està just davant el passeig peatonal.Alternarem la vorera de mar i el passeig, allà on es faci difícil passar.Calonet d'Es FornàsSa Cova Baixa


La darrera platja, abans de cloure la passejada, està aferrada al club Nàutic. Allà donarem per acabada la sortida del dia d'avui.


Cap comentari:

Publica un comentari